Hívja most: 06 70/298 0905, 06 70/660 4277| Írjon nekünk: packkolor@gmail.com

https://elvitelesdoboz.hu/

Örömmel jelezzük, hogy elkészült új weboldalunk https://elvitelesdoboz.hu/ a rendeléseiket ott is leadhatják ! . (tel. +36 70 298 0905 )

https://elvitelesdoboz.hu/

                                        Elkészült az új weboldalunk nézz be !

                                                   https://elvitelesdoboz.hu

 

2021. második félévtől tilos bizonyos egyszer használatos műanyagtermékek, továbbá oxidatív úton lebomló műanyagból készült termékek forgalomba hozatala - jelent meg az erről szóló kormányrendelet a Magyar Közlönyben.

A 301/2021. (VI. 1.) Korm. rendelet értelmében nem lehet majd forgalomba hozni az alábbi egyszer használatos műanyag termékeket:

Fültisztító pálcika;

Evőeszköz (villa, kés, kanál, evőpálcika);

Tányér;

Szívószál;

Italkeverő pálcika;

Léggömbökhöz – kivéve az ipari vagy más foglalkozásszerű felhasználásra szánt ballonokat, valamint a fogyasztók számára nem értékesített alkalmazásokat – rögzítendő és azokat tartó pálca, beleértve a léggömböt a pálcához rögzítő szerkezetet;

Expandált polisztirolból készült ételtároló edény, azaz ételtartó, különösen doboz tetővel vagy anélkül, amely olyan étel tárolására szolgál, amely azonnal fogyasztható helyben vagy elvitelre, illetve fogyasztása általában az edényből történik, vagy készételként fogyasztható, azaz további elkészítést, különösen főzést, forralást vagy melegítést nem igényel, beleértve különösen a gyorsételekhez vagy egyéb készételekhez használt ételtároló edényt, kivéve az italtárolót, tányért és tasakot, valamint az ételt tartalmazó csomagolást;

Expandált polisztirolból készült italtároló, beleértve a kupakját és a fedelét is;

Expandált polisztirolból készült italtartó pohár, beleértve annak tetejét és fedelét is;

Könnyű műanyag hordtasak forgalomba hozatala, amelynek falvastagsága 15 mikron feletti, a biológiailag lebomló műanyagból készült kivételével;

Oxidatív úton lebomló műanyagtermékek (ezek olyan adalékanyagokat tartalmazó műanyagok, amelyek oxidáció révén a műanyag mikróméretű részecskékre történő széttöredezését vagy kémiai lebontását idézik elő).

2023. január 1-ig kapott haladékot a nem expandált polisztirolból készült italtartó pohár, azután ennek is tilos lesz a forgalomba hozatala.

Bizonyos termékekre a rendelet hatálya nem terjed ki, így például a kisgyermekeknek készült poharakra vagy az orvostechnikai eszközként használatos szívószálakra és pálcikákra.

 

                                                            

 

google-site-verification: googlec69aa9dfa50e1172.html

Hívja most: 06 70 660 4277 ; 70/298 0905 | Írjon nekünk: packkolor@gmail.com